Valgesinepiõli

Toimeained:   valgud (25grammi 100 g õlis), vitamiinid C,B1,B2  mineraalained (kaltsium, raud, magneesium, fosfor, kaalium, tsink, naatrium), orgaanilised happed (eruukhape, omiinhape, linoolhape – OMEGA 6), linoleenhape (OMEGA 3), müristiinhape, (beheenhape), glükosiid inigriin, fermendid, limaained, fütontsiidid, eeterlikud õlid, süsivesikud.

Sõna sinapis (sinep) otsetõlge kreeka keelest tähendab: seedimist soodustav.

Soodustab vedelike väljutamist organismist (aju, magu jt.)

Omab mikroobidevastast , valuvaigistavat, antiseptilist, erutavat, toniseerivat, stimuleerivat

omadust. Vähendab vere suhkrusisaldust.

Kasutamine: gripp, peavalud, külmetus, bronhiaalastma, valud rinnus, köha, kopsupõletik,

artereskleroos, hüpertoonia, mao-seedekulgla haigused, isutus, toidumürgitused, impotentsus,

reuma, radikuliit, lumbaago, ishias, podagra, kusepidamatus, neerukivid, juuste väljalangemine.

Mõjutab kopsude, südame, maksa, sapi, neerude, kusepõie, jämesoole tegevust. Suurendab

organite funktsionaalset aktiivsust, kiirendab vedeliku ja vere liikumist organismis. Teravdab mõistust. Puhastab organismi. Soodustab kehakaalu vähenemist. Alandab kolesterooli taset veres.

Vastunäidustused: allergia sinepi suhtes, rasedus.

Kasutamise viisid: 

Astma, angiin, keele halvatus, hambavalu.

Suu loputamine sinepiseemnete tõmmisega  või suu loputamine 1tl õliga hommikul

(5-20 min) pärast suu loputada sooja veega.

Onkoloogilised haigused :

Sisse võtta  1tl-1spl päevas.

Artriit, polüartriit

Sinepiõliga haigete liigeste  sissehõõrumine.

Liikumisvaegused, müosiit, lumbaago, radikuliit

Määrida kahjustatud kohti sinepiõliga. Võtta toiduga sisse kuni 1 spl sinepiõli päevas.

Neerukivid

Võtta ööpäevas kuni 1spl sinepiõli.

Ainevahetuse parandamine, kaalu vähendamine.

Sinepiseemned soodustavad maomahla eritumist

Soodustavad rasvase toidu seedumist. Ööpäevane doos: kuni 1 spl sinepiõli või kuni 5 näpuotsatäit sinepiseemneid ööpäevas.

Kõhukinnisus

Iga päev võtta pool tundi enne sööki klaasitäie veega 1 spl sinepiõli.

Migreen

Hõõruda valutavat kohta sinepiõliga.

Kasutamine kulinaarias

Indias kasutatakse sinepiõli toidu valmistamisel. Seejuures tuleb arvestada et sinepiõli surub teiste toiduõlide maitse alla.

Euroopas kasutatakse külmpressitud sinepiõli ainult valmistoidu maitsestamisel.

Kasutatakse salatite, putrude, kartuli, hautatud köögiviljade maitsestamisel.